29 oktober | Themadag hoogsensitiviteit en BML

ingevoerd op 04-07-2017

Op zondag 29 oktober zal Saskia Klaaysen een themadag verzorgen rondom hoogsensitiviteit en BML. De themadag geeft je handvaten hoe je zelf met HSP om kunt gaan en geeft inspiratie voor coaching binnen de eigen praktijk.

De verbinding tussen jou en de ander
Als je (hoog) sensitief bent, dan ben je van nature extern georiënteerd. Je richt je als vanzelf op de buitenwereld. De mensen om je heen. Je houdt rekening met de ander en voelt snel empathie. Daarnaast voel, zie en hoor je veel. Dat kan overweldigen. Veel HSP-ers worden dan moe. Je raakt overprikkeld door te veel prikkels of juist onderprikkeld door te weinig prikkels.
In reactie daarop sluiten sommige mensen zich af en vermijden juist de verbinding. Anderen versmelten met de andere persoon of met de groep. Dan weet je soms niet meer goed wat van jou of wat van de ander is. En soms is het lastig om in contact te zijn en toch bewust te blijven wat jij wilt, voelt of vindt in het contact met anderen. Om bewust te kiezen of je wilt verbinden of juist op jezelf te zijn. Hoe zou het zijn om jezelf hierin te ontwikkelen, te ervaren welke mogelijkheden je nog meer in huis hebt?
Hoe zorg je dat je niet over- of onderprikkeld raakt? BML is bij uitstek een manier voor hoogsensitieve mensen om vanuit de beweging, je zijn en aanpassingsgedrag onder de loep te nemen. Wat is je wezenlijke behoefte en verlangen? Veel hoogsensiteive mensen hebben hier uitgebreid over nagedacht en lopen vast in de analyse. Tijd om HSP in beweging te laten komen!
 
In deze themadag krijg je inzicht in jezelf als hoogsensitief persoon en/of leer je anderen te begeleiden met HSP.

Theorie wordt afgewisseld met ervaring en beweging vanuit het lichaam.

Na afloop ontvangt elke deelnemer een certificaat van deelname.

Praktische informatie
Tijdstip: 10.00 tot 16.30 uur (inclusief lunch koffie en thee pauze)
Locatie: Studio Jos Dolstra, Walkade 36 te IJsselstein (http://www.bmli.nl/pg-27173-7-70794/pagina/contact.html)
Trainer: Saskia Klaaysen

 

Informatie/ aanmelden (http://www.bmli.nl/pd-27173-7-78460/product/themadag_hoogsensitiviteit_en_bml.html)

akys akys