Opleiding en themadagen op een veilige manier

We blijven opleiden!

Afgelopen week werd Module 2 van BML Deel 1 Basis gegeven (Laban). Omdat we een opleidingsinstituut zijn, mogen de lessen doorgang vinden binnen de al eerder aangegeven veiligheidsmaatregelen. Net als scholen en andere opleidings-en onderwijsinstellingen. We bewegen daarbij met in achtneming van de 1,5 meter en hebben de contact-interventies tijdelijk vervangen door interventies die op 1,5 meter afstand kunnen.

 

Dat BML ook makkelijk op 1,5 meter kan heeft afgelopen module wel weer bewezen. Studenten die vanwege corona-gerelateerde klachten thuis moesten blijven, hebben toch meegedaan via de livestream. Dit verliep prima. Het blijft wonderlijk hoe lichamen ook op afstand verbonden met elkaar kunnen zijn in beweging. Hoewel de meerwaarde van BML toch echt wel ligt in het samen ervaren opende daarmee ook een mogelijkheid om deze digitale ingang te onderzoeken. 

Ook de verdiepingsdagen en themadagen lopen door. Met een maximum van 20 deelnemers en inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen. Het is een verademing om in deze tijden van isolatie met elkaar te bewegen. Het verschil te voelen tussen fragmentatie en heelheid door weer met anderen te zijn. Liefde is heling, zeggen we, maar samen bewegen heelt ook!

 

488a38fa-ec1e-46e5-95c2-bd1d0f3d167c 488a38fa-ec1e-46e5-95c2-bd1d0f3d167c